Snus istället för alkohol?

Idag är alkoholmissbruket större än någonsin tidigare. Ett stort problem är att alkohol dessutom når allt yngre personer. Numer kan man höra talas om 12-åringar som inte bara röker, utan som även dricker alkohol under helgerna. Några år senare kan man hamna i ett beroende där man missbrukar olika drycker. Det här får givetvis konsekvenser för missbrukarens liv.

Kan man byta ut alkohol mot snus?

Skulle man kunna prova Velo snus och ta det när man känner för att dricka alkohol? Att konsumera alkohol är trots allt en vana, precis som att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå till gymmet innan jobbet. Många studier pekar mot att det bästa sättet att bli av med en dålig vana är genom att byta ut den mot en annan vana.

Velo snus har inte riktigt samma effekt som alkohol, så det är kanske svårt att helt bli av med ett beroende bara genom att prova snus. Däremot kan det vara en strategi som tillsammans med andra hjälper missbrukaren bli kvitt sitt missbruk. Snus är trots allt inte lika skadligt för organismen som alkohol. Velo snus kan också vara ett bra alternativ eftersom många tycker om att röka när de dricker. Genom att välja snus undviker man att skada lungorna.