Fixa tänderna efter missbruksproblem

När man missbrukar alkohol eller droger är det lätt att negligera sin hygien. Därför är det vanligt att tänderna hos missbrukare blir dåliga när tandborstning och tandläkarbesök uteblir. Men om du har kommit ifrån ditt missbruk kan du göra dig själv en tjänst genom att återställa dina tänder igen så att du kan komma vidare i livet och skaffa nya vanor.

Bättre tänder med blekning

Har dina tänder blivit fula och missfärgade efter en tid i missbruk? Då finns det en hel del du kan göra för att åtgärda problemet oavsett din budget. I första hand ska du så klart se till att borsta tänderna två gånger om dagen och om du har råd bör du besöka tandläkaren för att ta hand om eventuella trasiga tänder och göra en professionell rensning av tänderna. Men färgen på tänderna spelar faktiskt stor roll för hur frisk man ser ut. Gula tänder symboliserar ohälsa då det ofta är förknippat med en bristande hygien, även om så inte alls behöver vara fallet. Se därför till att bleka tänderna med en bra tandblekning som gör tänderna vita. Beroende på vad du själv föredrar kan du exempelvis bleka tänderna hemma med ett tandblekningskit, gå till tandläkaren för att få en tandblekning utförd eller köpa en blekande tandkräm.

Kom vidare i livet

För att komma vidare i livet efter ett missbruk är det viktigt att skaffa sig nya vanor och rutiner för att minska risken för återfall. Ju större gapet är mellan det nya och gamla livet, desto bättre. Det kan vara behövligt att byta bostad, relationer, jobb samt klädstil för att göra det nya livet extra påtagligt. Underskatta inte heller terapi för att förebygga att falla tillbaka i missbruket. Terapin kan fungera i preventivt syfte och styra dig i rätt riktning om du håller på att falla tillbaka i gamla vanor och tankemönster.