En matberoendes kök

Köket hos en matberoende person är med största sannolikhet likt ett kök som hos en icke matberoende person. För att en person är mat-missbrukare står det ej skrivet att den personen skall ha mer mat hemma, dock förmodligen så blir det fler vändor till affären än annars för att fylla på och för känslan att hela tiden ha ett fyllt hem.

Förebyggande hjälp

För att försöka avhjälpa beroendet, eller åtminstone minska detta, så finns det små metoder att tillgå för den enskilde:

  • Sätt lås på köksdörrar
  • Sätt lås på kylskåp och frys
  • Begränsa tillgångarna på kontokortet
  • Gör matlista och inköpslistali>

Genom att påbörja små tips och trix finns det möjligheter att missbruket skall mildras. Har missbruket blivit stort och pågått länge så är det istället mer troligt att professionell hjälp behövs för att det skall vara hållbart i längden och för att risken för återfall skall minskas.

För frågan hur samhället kan hjälpa till med detta missbrukar kan det vara svårt. Det viktiga är dock att informera om att det är ett problem som finns för många människor, för att minska risken att någon skall känna sig ensam i det. Att det finns fler drabbade och att alla är välkomna att söka hjälp för det.