Spel i appar

Genom alla smartphones som idag finns på marknaden så har det även till detta skapats appar. Appar som det finns väldigt många av och som är ständigt växandet. Genom en titt på tunnelbanan eller bussen så är det lätt räknat de som inte sitter framför sin telefon. En titt ner i telefonerna så kan det lätt synas att många spelar olika sorters spel. Vad är det som inverkar när människor blir så snabbt fast i olika spel?

Många appar blir snabbt populära och det sprider sig snabbt mellan alla olika åldrar. En app där olika symboler skall sättas i rad, för att sedan ta sig vidare till nästa bana. Vad gör detta spel så intressant för så många olika människor? Vad är det som gör att hjärnan fastnar i det och vill ha mer?

Psykologi bakom beroendet

För att fler människor skall veta om risken kring olika beroenden så behöver informationen nås ut till fler. Det är mycket psykologi bakom olika beroenden, forskning som behöver nå ut till allmänheten. Kanske fler då skulle veta vad risken är att börja med en viss sorts app? Kanske fler skulle avstå från att börja med medvetenheten om vad som kan hända? Alternativt kan de sluta spela i tid innan ett beroende sätts in?